شنبه, 5 فروردين 1396 - السبت 27 جمادى الثانية 1438 - Saturday 25th March 2017

سبزی پلو سمنانی، بهترین سبزی پلوی ایران!

نسخه مناسب چاپارسال به دوستان
سبزی پلو سمنانی، بهترین سبزی پلوی ایران!
به‌طور معمول هر‌كسی هر شهری را با نشانه‌ای می‌شناسد و نام آن شهر او را به یاد خاطره‌ای خوش یا خدای نكرده تلخ می‌اندازد و شاید هم اصلا نام محله یا مكانی خاص در ذهن انسان تداعی شود. سمنان را با غذاهای محلی اش می توانید به خاطر بسپارید.

به گزارش خبرنگار شاخه طوبی ،اولین نكته درباره عادات غذایی سمنانی‌ها این است كه بیشتر غذاهایشان از برنج تشكیل شده است و معمولا هرجا كه بروید، چه رستوران باشد یا مهمان خانواده‌ای سمنانی شوید در كنار سفره غذا، شوری یا ترشی حضوری پُر رنگ دارد.

اما در سمنان و در میان غذاهای مختلف، سبزی‌پلو حرف اول و آخر را می‌زند و غذای محبوب این سرزمین به شمار می‌آید؛ آن‌هم سبزی پلویی كه ته‌دیگ قطور و چربی دارد و تكه‌های گوشت در آن كاملا به اصطلاح مغزپخت شده است. البته شاید تعجب كنید كه چرا من می‌گویم تكه‌های گوشت، چون اگر به هر ایرانی بگوییم سبزی پلو، بلافاصله ماهی را هم به آن اضافه می‌كند و اصلا سبزی پلو در ذهن و عادت غذایی ما ایرانی‌ها با ماهی آمیخته شده است.

اما در سمنان سبزی پلو داستان مفصل و متفاوتی دارد و اصلا خبری از ماهی هم در كنار سبزی پلو نیست و در این غذا شاید به جرات بتوانم بگویم حداقل 10 نوع سبزی و صیفی‌جات ریخته می‌شود و حتی بادمجان، سیب‌زمینی و گوجه‌فرنگی هم در آن می‌ریزند.

این غذا در استان سمنان بسیار طرفدار دارد. مردم مهمان‌نواز این خطه از مهمانان‌شان نیز با همین غذا پذیرایی می‌کنند برای تهیه این غذای لذیذ مواد زیر لازم است:

مـواد لازم (برای۴نفر)

▪برنج/ ۴لیوان/ ۴۶۰کیلوکالری

▪گوشت خورشی/ ۴۰۰گرم/ ۶۵۰کیلوکالری

▪سبزی پلویی/ ۳لیوان/ ۷۵کیلوکالری

▪پیازچه/ ۱لیوان/ ۲۵کیلوکالری

▪برگ چغندر/ ۱لیوان/ ۲۵کیلوکالری

▪لوبیا چشم بلبلی پخته/ ۱لیوان/ ۲۴۰کیلوکالری

▪گوجه فرنگی کوچک/ ۴عدد/ ۵۰کیلوکالری

▪بادمجان حلقه حلقه شده/ ۱لیوان/ ۵۰کیلوکالری

▪سیب زمینی استانبولی/ ۶عدد/ ۲۴۰کیلوکالری

▪روغن آفتابگردان/ ۴قاشق غذاخوری/ ۳۶۰کیلوکالری

▪نمک/ به میزان دلخواه/ ۰کیلوکالری

طرز تهیه سبزی پلو سمنانی

پیاز را خرد کرده و کمی تفت می‌دهیم. گوشت را هم افزوده، پس از تفت دادن، سیر، دارچین و یک لیوان آب درون آن ریخته و می‌گذاریم تا بپزد. در نیم ساعت آخر نمک را هم می‌افزاییم. آب برنج را اندازه می‌کنیم و ابتدا برنج را آبکش کنید و البته آن را کمی زنده تر بردارید زیرا در این غذا برنج زمان طولانی تری حرارت می بیند. برای آماده کردن برنج در مرحله دم کشیدن، در لابه لای آن سبزی پلویی، برگ های چغندر خردشده و پیازچه بریزید و در لابه لای آنها تکه های گوشت خام و نمک اضافه کنید. در مرحله بعدی، روی برنج را با گوجه فرنگی های تازه، حلقه های بادمجان و سیب زمینی بپوشانید و روی حرارت بسیار کم بگذارید ۴تا ۵ساعت بماند. قبل از کشیدن غذا نیز می توانید روی برنج روغن بدهید.

.

سمنانی ها ته دیگ این غذا را از برگ کاهو یا برگ های پهن کلم سفید انتخاب می کنند و به آن نمک زیادی می زنند. هیچ نوع ادویه دیگری هم به این غذا اضافه نمی کنند و تنها سبزیجات به کار رفته در آن است که به غذا طعم می دهد. بعضی خانواده های سمنانی، علاوه بر سبزی های یاد شده، روی برنج را با برگ های خردشده اسفناج نیز می پوشانند و شما نیز در صورت تمایل می توانید چنین کنید.

سمنانی ها این غذا را فقط با ترشی مخلوط و شور می خورند اما می توانید علاوه بر اینها غذایتان را در صورت تمایل، با یک پیاله ماست یا سالاد سبزیجات تازه میل کنید، زیرا مصرف شور به دلیل نمک فراوان و ترشی به خاطر ادویه های فراوان برای سلامت تان مضر است.

 

 این غـذا چنـد کالـری دارد؟

این غذا در مجموع ۲۳۳۰کیلوکالری انرژی دارد و در صورتی که آن را به ۴قسمت مساوی تقسیم کنید، به هر نفر ۵۸۰کیلوکالری خواهد رسید.

 

اگر به سمنان آمدید؛حتما طعم واقعی سبزی پلوی این بخش از كشورمان را بچشید.

دیدگاه‌ها

ارسال نظر جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.
کد امنیتی
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SMS : 100006896436

Email : info@shakheyetoba.ir

طراحی قالب : توسط گروه نرم افزاری صددروازه